ABB Motors and Generators Oy

Hitsausta ja koneistusta energiatehokkuuden pioneereille

ABB Oy on energiatehokkaiden moottoreiden kehittämisen edelläkävijä. Suomessa ABB:n Motors and Generators -toiminta keskittyy erityisesti korkean hyötysuhteen moottoreiden ja generaattoreiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Suomen ABB Motors and Generators -tehtaat sijaitsevat Helsingissä ja Vaasassa. Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja moottoreita ja generaattoreita viedään maailmanlaajuisesti kaikille teollisuudenaloille.

-Markkinat ovat globaalit, ja tällä hetkellä ostamme Kumera Machineryltä esimerkiksi staattorirunkoja pumppumoottoreihin, joiden avulla pumpataan vettä korkeammalle Intiassa. Teemme yhteistyötä runkojen, roottorikeskusten, moottorien ja generaattoreiden parissa. Yhteistyöhön kuuluu muun muassa levypakettien koneistus, Kumera Machineryn kapasiteetti riittääkin jopa kolmemetristen levypakettien koneistukseen, kuvailee Arla-Netta Österman, ABB:n Planning and Fulfillment Manager.

Kumera Machinery tuottaa ABB:n Motors and Generators -yksikölle hitsausta ja koneistusta moottoreiden ja generaattoreiden roottoreihin ja runkoihin. Yhteistyötä ABB:n kanssa on tehty 2000-luvun alusta ja yhteistyötä on kasvatettu huomattavasti 2010-luvulla. Yhteistyön kehittyessä vuosittainen myynnin kasvu on ollut jopa +80 % – 180 %. Yhteistyön aikana Kumera Machinery on onnistunut kasvattamaan tarjoamaansa ja nostamaan laatutasoa entisestään.

– Kokonaisuutena yhteistyö Kumera Machineryn kanssa on toiminut hyvin, Österman toteaa.

– Olemme tehneet viime aikoina paljon ostoja, joten hyvä ja joustava palvelu on meille tärkeää. Arvostamme erityisesti sitä, että pystymme toimimaan yhdessä joustavasti tuotannon todellisesta tarpeesta riippuen, Österman summaa.

Yhteenveto

  • Runkojen, roottorikeskusten, ja generaattorien hitsausta ja koneistusta
  • Lisäksi koneistusta risteilijöihin, jäänmurtajiin ja laivamoottoreihin
  • Parantunut palvelukyky ja vasteaika, alemmat kuljetuskustannukset
  • Avainasemassa Kumera Machineryn korkealaatuinen palvelu ja joustavuus

Lisää referenssejä

Valmet Technologies Inc.

Lue lisää

Raumaster Oy

Lue lisää