Valmet Technologies Inc.

Täsmätoimituksia paperiteollisuuden jättiläiselle

Valmet on sellu-, paperi- ja energiateollisuuden teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja. Yli 13 000 ammattilaista työllistävän Valmetin liikevaihto on noin 3,3 miljardia euroa, ja sen toiminta on maailmanlaajuista.

Kumera Machinery toimittaa tuotteet pääosin Jyväskylän Rautpohjaan, josta ne lähtevät loppukäyttäjille ympäri maailmaa. Kumeran ja Valmetin yhteistyö on globaalia, keskittyen Eurooppaan, Tyynenmeren alueelle sekä erityisesti Aasiaan.

– Olemme tehneet Kumera Machineryn kanssa yhteistyötä jo 90-luvulta asti, ja kyseessä oli siis yhteiseen historiaan ja yhteiseen pohjaan perustuva luonnollinen jatkumo, kertoo Valmetin hankintapäällikkönä toimiva Keijo Kainulainen.

Kumeran ja Valmetin yhteistyö on lähentynyt erityisesti vuodesta 2016. Kumera toimittaa Valmetille erinäisiä teräsrakenteita paperi- ja selluteollisuuteen, erityisesti hitsattuja, koneistettuja, maalattuja sekä peitattuja rakenteita. Yhteen projektiin valmistetaan jopa 15-20 tuhannen kilon pituusleikkurin runko-osia.

– Olemme tyytyväisiä erityisesti Kumera Machineryn toimitustäsmällisyyteen: työt, kuten tilaamamme runkomaiset osat, ovat tämänhetkisten taloudellisten ja laadullisten vaatimustemme mukaisia, ja osat tehdään ja toimitetaan kuten on luvattu, Kainulainen kuvailee. Toimituksissa satunnaisesti esiintyneet poikkeamat on korjattu ja käsitelty viiveettä. Tulevaisuuden yhteisenä haasteena on kilpailukyvyn säilyttäminen.

– Lisäksi henkilökohtaiset kemiamme ja ajatusmaailmamme kohtaavat. Mielestäni on tärkeää, että yritysten operatiivista toimintaa pyörittävät henkilöt tuntevat toisensa, Kainulainen summaa.

Avainlukuja

  • 1990-luku: yhteistyön aloitus
  • 3 eri päätoiminta-aluetta: Eurooppa, Tyynenmeren alue ja Aasia
  • 3 yhteistyön menestyksen kulmakiveä: hyvä asiakassuhde, laatu ja toimitusvarmuus

ABB Motors and Generators Oy

Lue lisää

Raumaster Oy

Lue lisää